10 favorit bilder från 2012

eftersom så många andra lägger ut sina favorit bilder så får jag väl göra det med.. de va lite svårt att få in alla i ett kollage och de finns egentligen fer bilder men vill inte göra ett för strt inlägg.
så ja, här kommer mina tio favoriter!
 
 
 
 
 
 
 



nyårsafton

 
hejhej. idag är det nyårs aftn och jag ör ju hemma som jag har sagt innan men de ska ändå bli rätt mysigt. har nyss fixat tipp mg lite och tog nyss bilderna ovan!
nu blir det att fxa sig ännu lite till för om ca en och en halv timme kommer min pappa som ska fira nyår med oss. 
 
men jag vill önska er alla där ute, inte bara ni som läser min blogg utan alla! jag önskar er ett gott nytt år och hopaps ni får en toppen kväll vart ni än är!



Mål och löften till 2013

 
som robriken lyder så har jag nu skrivit ner mina mål och löften till år 2013 och jag tycker dessa målen är bar och de är saker som jag verkligen vill klara av. vissa kanske är lite jobbiga men jag hoppas verkligen att jag klarar av allt!
hade tänkt att jag ska lägga ut en länk i menyn till just detta inlägget så att jag kan stryka vissa saker som jag redan har gjort och kanske senare ikv så lägger jag till saker som jag vill ha på mn lista. men nu ska jag iaf fixa till mig lite. ha en bra kväll och bli inte för fulla mina vänner!
har ni också gjort en lista?
 
 
 
* Skaffa ett stativ (just nu har jag ingen snabbplatta till mitt stativ..)
* Skaffa en blixt
* Fota mycket självporträtt
* Fota mer barn
* Lära mig min kamera bättre och kunna använda helt manuella inställningar
* Veta vilka alla knappar är på min kamera och vad de gör för något.
* Blogga minst en gång varje dag.
* Gymma minst 1 gång i veckan.
* Hamna på blogg.se*s framsida eller sidofält.
* Försöka få en större fotoblogg.
* Åka på mer utflyckter för att få bätte bilder i olika miljöer.
* träffa denna tjejen mycket mer!
* Hitta på något riktigt roligt med min pojkvän, en upplevelse.
* Komma på 1 min på 100 frisim.
* Få bättre självförtroende inom simningen.
* Simma bättre ryggsim.



gott nytt åt.

 
hejsan. hoppas ni gilla inlägget jag skrev igår med mitt år. det tog nämligen väldigt lång tid att göra det inlägget men kul var det!
nu ska jag iaf iväg på träning (jag vet att de är nyår men vi ska leka lite antar jag) och ikväll blir det nog att mysa med min kra familj och skratta åt alla fulla människor som gör bort sig och mår dåligt morgon. ihih hoppas ni får de bra..



20 senaste

 



sammanfattning av 2012 i bilder

jag tänkte att jag ville göra en sammanfattning av år 2012 i bilder nu innan det blir nytt år. jag hopaps ni gillar det för själv så älskar jag att läsa såna här inlägg på andras bloggar!



januari: jag vet inte riktigt vad som hände i mitt liv just då.. jag har ju bara plockat massa bilder från min förra blogg och en del är väl helt okej bra och vissa är kaastrof.. men det var väl så det var då. jag hade min kamera och två olika objektiv. kit objektivet och 55-300. jag visst inte hur an fota med manuella inställningar så det böev mest auto.
men jag fick även i januari låna ett objektiv av en "släkting". 35mm och jag va jätte inne på att köpa det då en de blev inget av de..


februari: det var kallt ute men solen började titta fram och man fick fin vårsol.
det blev inte så jätte många bilder men ändå en hel del fina och ljusa bilder. tog även lite bilder på min lilla kusin. kan inte påstå att de bilderna blev bra men..
jag knarka även bigbrother på den tiden. jag kollade verkligen på det hela tiden och var inne på att skaffa bb 24/7..
jag var även lite beroende av att göra bloggdesigners.. jag gillade att fixa med min blogg och ha den så snygg som möjligt och jag kan väl säga att jag lyckades för den va väldigt snygg då. (de är den nu med men....)


Mars: denna månaden är helt tom på bilder.. jag vet inte vad som hände då men jag va väl inte i form.. det var väldigt lite bloggning och väldigt jobbigt på simningen..
hade de jobbigt i skolan också menmen.. 
även fast jag inte blogga så mcyket så hade jag alla mina lösare kvar och de kände s så bra!

April: en lagom tråkig månad. men ändå e hel del bilder. jag hade tappat lite insperation och gick runt och fotade mina fötter och försökte hitta motiv.. de gick väl lite sådhär antar jag.. 
men kvällarna var fina och jag fick många fina bilder på min hund i solnedgången.
i april så lärde jag mig ockås väldigt mycket i photoshop som jag inte kunnat innan och de gav mina bilder ett lyft!




Maj: ja nu var det sommar. jag var mycket ute och fota eftersom att vi bor på alndet och här är många olika stället man kan fota.
tror även att jag kom på det här med det gyllene snittet. att man ska plasera objektivet på antingen höger eller vänster sida blablabla. om ni vill att jag ska berätta om det gyllenesnittet kan ni bara lämna en kommentar nedan!

hade även spex foto och det var snart dax för sommarlov så var rätt glad då men man kan ju säga att jag inte hade ont om läxor och vänner.



Juni: sista veckan i skolan och vi åkte till lomma när det var iskalt.. jag fick en del bra bilder som jag sen redigera till grått och de blev rätt bra faktiskt!
sen åkte jag på semester med familjen och även där blev det en del fina bilder. jag fick till det med skärpan och hade börjat fota halvt manuellt. alltså att jag antingen ställde in slutartiden själv eller bländartalet men jag visst inte riktigt än vad bokstaven P stod för på ratten.

Juli: Jag fick ett nytt objektiv och ett batterigrepp och ag var helt förälskad i min kamera och min nya kamera utrustning ahde gett mig mer intresse förfotograferandet. jag var väldigt motiverad och fota väldigt mycket insekter och blommor eftersom mitt nya objektiv var ett macro objektiv.
jag hade även fott en bunte med digitalfoto tidningar från en släkting som jag läste igenom och man akn väl säga att detta gjorde att fotandet böev på topp ett tag.
jag var även med på SM och fotade lite på SM. jag var dock väldigt sjuk men jag simmade ändå.. det är inte varje dag man är med på ute SM.



Augusti: jag fick chansen att fota mitt första bröllop och jag måste säga att det var riktigt kul men gud.. jag var så nervös och det blev lite strässigt nr vi skulle ta porträtt och jag kan ju säga att om jag ahde fått göra om de nu så hade jag gjorde de så mycket bättre.. men men. det som har hänt har hänt och kan inte ändras på.
jag fick iaf ett par bar bilder och är ändå lite nöjd och ag hoppas att brudparet också blev det!
jag och min familj var även ute med vår hund på standen och badade med honom och en del bilder togs där.

September: tom. helt tomt. inga bilder alls. bara lite ego pics..
jag fick även en iphone 4s.


i oktober böjade jag fota igen. nu blev det massor av bilder för i oktober så skaffade jag denna blogg. jag började om på nytt het och fick mycket insperation. det var en fin höst ed massor av färger och vi var på semester en gång till! jag blev väldigt nöjd med mina bilder och jag känner att jag har utvecklats en helt del sen förra gången vi var på semester.
jag fick ven ta del av ett par nya foto tidningar och jag lärde mig mycket genom att läsa dom.
n¨ågot jag inte får glömma är att jag köpte mina glitter skor ;)
oktober var en bra månad med mycket bra bilder!



November: min födelsedag = pengar och det betyder att jag kommer köpa något nytt. jag gick in ch kollade lite på blocket ch sökte på nikon och såg direkt en d300 för 4000. jag mejla direkt och några dagar senare köpte jag den puddingen. ag är verklugen kär i den och efter att jag köpt den har jag börjat fota ännu mer manuellt eftersom att nikon d300 inte har något auto läge.
jag fick även med ett nytt objektiv och jag sålde min nikon d3100.
jag fick ett vidvinkel objektiv som jag erkligen inte ångrar att jag köpt. det är verkligen bra och man får med så mcyket mer än vad man får på mitt 40mm. nacdelen är väl att där inte finns så stora bländartal.



 
jag hade nu lärt känna min nya kamera. kanke inte helt men en hel del. jag lär mig fortfarande men.
denna månaden blev det väldigt fina bilder. jag vet nu hur man hanskas med photoshop och hur man får till de rätta instllningarna. ag använde mitt nya objektiv och testade nya saker. bilden ovan är bara en 10 del av alla bildr ja tagit i december. jag har tagit väldigt många bilder och jag är väldigt nöjd med många och jag är kär i min kamera.


jag har utvecklats mycket. det aknske inet syns jätte mcyket för er men jag känner det och det känns bra. man kan se de en del på mina bilder och man kan även se det på mina blogg inlägg.

jag är helt självlärd. jag har sutit och googlat om allt jag har lärt mig. jag har aldrig gått en kurs eller liknande. jag går inte någon media linje. det ända jag använt mig av är google. och jag är rätt stolt över mig själv!
 
 
 
 



svettigt

 
svettig bild på mig från en dag efter gymmet
 
idag är det ingen träning och det betyder vilavilavila och bara ta det allmänt lungt :D
jag vet inte riktigt vad vi ska göra idag me det ser jag väl snart antar jag.
kanske går ut och fotar en sväng om det blir finare väder men gissar på att det inte blir de..
aja.
hoppas ni haft en bra morgon.



då och nu

då:
nu:
 
jag tittade på lite bilder på min dator och hittade dessa. det är två bilder på samma sten och på ungefär samma mossa.
man kan ju se att jag har utvecklats.. nu använder jag min nikon d300 med manuella inställningar och då använde jag min nikon d3100 med auto läget.
jag kan inte påstå att jag är nöjd med den undre bilden men den är väl ändå helt okej..



docka

 
där sitter min mobil super bra och spelar musik som jag gillar..
älskar verkligen min nya högtalare. älskar verkligen att där är docka och att där är så pass bra ljud!
jag och johan kolla film med ljudet från den och det var nästan som på bio ;)



magen

 
hejhej.
min pojkvän åkte nyss hem och nu sitter jag här och mår lite halv dåligt och ska krypa ner lite i min säng.. ska egentligen träna vid två men får se hur jag mår då.
hoppas ni mår bättre än mig..
 
ha en bra dag.



nytt här idag

 
 
hej alla!
som ni ser har jag fixat ny deign och jag är riktigt nöjd! hoppas ni tycker den är lika fin som jag tycker! 
nu ska jag försöka få tag i min pojkvän.. han slutade klockan fem och nu är klockan sex! aja. 
ha en bra kväll!



glas med vatten




svartvitt från dan före doppardan




boyfriend

 
hejsan.
min kära pojkvän åkte hem för ca n timme sen och har har varit här i går natt och vi har haft en mysig stund tillsammans :d 
vi chilla mest men de va rätt skönt!
nu ska jag snart käka lite mat.. ha det bra.



högtalare

 
hejhopp. idag har jag varit iväg och köpt högtalare med docka till min iphone och jag är sååå nöjd för den är så himla bra!
kan lägga ut lite bilder sen men nu måste jag fixa till mig lite granna. snart kommer pojkvännen med glass och chips... hihi.



ljus i mörkret

bilden längst ner är väldigt brusig pga av att jag hade högt iso i början av fotandet...
 
har en tråkig tisdag då jag kom på att jag ville fota vatten men fy.. så dåligt de gick... de får jag minnsan öva på...
jag gick ist in i vårt mörka badrum och tog lite coola bilder inne i mörkret och lyste upp glaset med min mobil. riktigt fräsigt blev de om ni frågar mig.
 
 



julmys

 
nu har alla gäster åkt hem och nu sitter jag spänningfull som ett litet barn för imorgon är det julafton!
 
jag fixa nyss sista julklappen. julklappen till världens bästa pojkvän och jag hoppas att han ska bli glad för de hade jag blivit :)
nu ska jag lägga mig tror jag så det blir julafton fortare!



julklappar

 
nu ligger klapparna under granen och väntar på morgon dagen!



bruuuus

 
lite brusig bild men gillar den ändå



sista julklapparna

 
jag har inte mycket att blogga om jag blir så trött på detta hemska vädret... tror jag ska ta lite inomhus bilder imorgon jag får se...
har iaf handlat de sista julklapparna idag ch det känns bra!
och om två dagar är det jul! taggar!



gymmet

 
hejhopp.
 
fick reda på mitt matte provs resultat idag och jag fick 14 poäng wiho! det var nästan ett C så jag är stolt!
jag har inte jätte mycket att skriva just nu för jag ska på träning och gymma för först gången på mer än ett år. ska bli kul att komma igång igen! är på g nu!



ingen inspiration

 
hej alla.
jag har valdigt mcyket i skolan och får inte så mycket inspertion av det fula vädert vi har utomhus nu.. får se om jag hittar på någonting att fota utomhus men jag kommer inte blogga denna veckan för jag måste plugga.. jag börjar blogga igen på fredag. hoppas ni väntar på mig!



snälla tomten.. nikon 17-55mm...

 
 
oh tomten. snälla ge mig pengar i julklapp så att jag kan köpa denna underbaringen... nikon 17-55mm.... den tar så skarpa och fina bilder..... det är ett väderskyddat objektiv... jag vill ha det.... oooooh.
snäääääälla tomten!

http://www.cyberphoto.se/info.php?article=17-55



pepparkakor och mys med beck

 
hej mina vänner. jag har inte gjort så mycket idag. det har varit en bra dag med mycket snö och storm utamhus. 
igår va johan här och han sov här till idag men vid elva kte han hem och jag la mig och vila på soffan.

förutom att jag bara har tagit det lugnt har jag även bakat pepparkakor som vi sedan dekorerade. super fina blev dem såklart!
 
snart ska jag slänga mig i sängen och kolla på beck som vanligt. ha en bra kväll!



ska jag köpa ett vidvinkel objektiv?




hejhopp.
nu tänkte jag tipsa om mitt vidvinkel objektiv.

det vidvinkelobjektivet jag har är ett sigma 10-20 mm 4-5.6. jag har inte haft det så länge men jag är redan kär i det. Jag köpte detta objektivet begangnat när jag köpte min nikon d300. jag visste först inte om jag skulle använda det jätte mycket eller om det mest hade stått på hyllan men det är så super bra till mycket!

vad är ett vidvinkel objektiv bra till? jag tycker det är bra till det mesta. att ha när man fotar landskap är jätteroligt! jag har ju tagit vinter bilder nu i vinter och de blir så mycket bättre känsla i bilderna med vidvinkel. 
att ha vidvinkel när man fota inomhus eller på olika event är också bra, så att an kan få med allt på bilden.


hur står skillnad är det mellan ett vidvinkel och ett normal objektv? det beror på hur mcyket vidvinel det är på objektivet. på mitt objektiv är det väldigt cyket vidvinkel jag tror knappt att man kan få mer vid vidvikel. om jag gämn för med mitt nikkor 40 mm macro objektiv som är ett fast objektiv så kan ni se hur stor skillnaden är på bilden under. 
på bilden sitter jag exakt samma ställe på båda bilderna. jag tycker verkligen om vidvinkel.




sm sagt så tycker jag att det är väldigt bra till allt men om man tycker om att fota när bilder så bör man skaffa ett 50 mm, 35 mm eller 40 mm objektiv innan man går på ett vidvinkel. 
funderar ni på att köpa ett vidvinkel men alla objektiv ni har kollat på är dyra så vill jag verkligen rekomendera detta. det finns både till nikon och canon och är inte lika dyra som orginal objektiven.

hoppas tipset var till hjälp.
om ni har några frågor är det bara till att slänga in en kommentar.

 
 
 
 



middag....

 
hej mina vänner.
igår va jag hos julia med några andra vänner. super kul hade vi. vi spela monopol (jag vann näääästan) och hade de super chill! det måste vi göra om någon dag senare!

men idag så ska jag på släkt middag med ena sidan av johans släkt och de ska väl bli kul men lite spänt. hehe.
sen när vi kommer hem därifrån så ska jag och johan baka pepparkakor och sen sover han här, myyyys.
 
ni får ha en fortsatt bra dag men ha koll på bloggen för de kommer komma ut ett litet tips här snart......



pictures




hemma

 
hej. kom hem från skolan för ett tag sen och nu kollar jag på project runway!
jag inte så mycket att blogga om.. 
vid fem åker jag och shoppar med johan och de ska bli kul att få shoppa lite :d
 
 
föresten.. de där med 30 dagars utmaningen... jag gör dagarna lite då när jag har tid.. heheh.



stuck in my brain

 
hej mina vänner.
kom nyss hem från morgon träningen i lund. det var ett hårt men ändå kul pass!
det var lite blandat insim och sen lite medly serier. blandannat 3x400 medly. men de va rätt kul! :d
 
nu ska jag fixa mig inför skolan och efter skolan blir det att åka och shoppa med johan. han ska köpa en ipad..... avis..
 
men ha en fortsatt bar dag så skriver jag ikv!



tävlar

jag är med och tävlar hos http://splinky.blogg.se.
det är en tävling där man ska tävla med en valfri vinter bild och kan vinna en länk i hennes blogg.
 
jag tävlar med detta bidraget:
 



pojkvänsmaterial

 
Det handlar om att prata sönder nätter, om att sätta på en film om och om igen för att storyn hela tiden tappas bort bland kyssar. Att låta abstinensen till varandra döda känslan av trötthet. Det handlar om att älska smaken av någon annans läppar. Om att brottas bland kuddar och att älska att förlora, bli nedtryckt i dunet och kysst över hela kroppen. Det handlar om att kunna kyssa bort sårigheten, om att viska: du är vacker, tusen gånger varje natt och mena det lika mycket varje gång. Att plötsligt finna ljusglimtar i den gråaktiga världen och ständigt ha tusen fjärilar i magen. Det handlar om att tappa bort sig i någons famn och aldrig vilja hitta vägen ut, händer som dras genom hår och fingertoppar som smeker längs ryggraden..



Dag 6 – favorit superhjälten och varför

gammal bild jag redigerat
 
 
asså vad... vad är det för frågor... jag har ingen favorit superhjälte.. jag är 16 år och vet knappt vem superman är liksom :(
så ja.. jag tror inte riktigt att jag kan svara så bra på denna utmaningen.. men jag kan ju säga att den bästa superhjälpte kraften skulle ha varit att kunna bi osynlig. det hade varit så coolt!



buffertdag

 
hej alla som gillar att läsa min blogg. ihih.
 
jag var ntss ute och fota där vi bor och det var så grymt fint idag! här är så mycket snö och himlen var nästan klar blå. gillade verkligen resultatet av mina bilder! jag bjudre på denna otroligt mysiga bilden :)

idag så har jag buffertdag. det är när man är hemma från skolan för att plugga typ :)
har inte pluggat så mcyket för at jag inte riktigt förstår de uppgifter vi har... rätt misslyckad buffertdag :(

ska snart äta frukost men senare så bjuder jag på fler bilder från idag och dag 6 i trettio dagars utmaningen.
ha det bra!



julen är hääääär

 
nu har jag pluggat lite och myst lite hemma efter skolan men jag tänkte dra ut i snön och fota lite nu snart.. får se.. för de är rätt mörkt mend e blir nog bra ändå :d
hoppas ni haft en bra dag.



Dag 5 – favoritmaten

 
oh gud vad svårt. jag tycker om mycket mat, jag kan äta nästan allt!
men köttbullar med snabbmakaroner är jätte gott och så ska man ha jätte mycket smör på. mumma!
jag tycker även om vissa rätter som min mamma lagar. de är en god pastasås som vi brukar äta ibland.
 
men nu ska jag ha lektion. ha det bra.
 
 



Dag 4 – hit vill jag resa

 
det finns väl inget speciellt ställe jag skulle vilja resa till.. vill ju jätte gärna åka till något ställe det är varmt på bara! skulle gärna vilja åka till miami eller något sånt coolt :d
men ja.. jag blir gad bara jag åker utomlands.
att ka på solsemester ade varit underbart. att bara få sola och bli hur brun som helst!
i sommar ska jag antagligen till italien tror jag så det blir ju solsemester då isf!



julskyltning = köpt ny tröja

 
hej, nu har jag varit ute ikylan och varit på julskyltning. jag köpte en tröja på kapahl (de händer inte ofta att jag handlar där...) och jag gillar den väldigt mycket! det är en grå stickad tröja.
 
nu tänkte jag göra dag 4 och 5 i trettio dagarsutmaningen (gör de i andra inlägg. puuuuuuss.



toffiy

 
detta var vad jag krängde igår kväll. jag hade varit på ullared hela den och var så himla trött så jag kolla på sex and the city.
jag vet att jag inte har gjort trettion dagars utmaningen men jag gör de ikväll och sen så är det ju första advent också men de kändes inte riktigt som att ni ville ah en adventskalender så det får väl räcka med 30 dagars- utmaning.
 
det har snöat väldigt mycket här i skåne och de är så mysigt. men nu ska jag på julskyltning, ha det bra mina vänner!



Dec. 02, 2012