strålande dag

 
haft en superbra dag. badat badkar, ätit glass, spelat kort, varit ute och spelat kubb. en mysig dag helt enkelt och jag och johan avslutar den med att äta spaghetti och köttfärssås och kolla bingolotto!
 
har även haft en synas idag på blogg.se. fick väldigt många söta och fina kommentarer och jag hoppas att jag har fått många nya läsare också! ska definitivt ha en synas igen om snar tid. 
 
och nu måste jag skriva att johan är mästare på kubb. 



fotoutmaning - påsk

 
Vad är fotoutmaningen? Tilsammans med Emelie har vi gjort en fotoutmaning som går ut på att varje vecka lägga ut en bild som hör ihop med ett tema vi valt tillsammans.

 
denna veckan var temat påsk. jag kan väl inte påstå att min bild är JÄTTE påskig men ägg hör till påsken.
jag tänkte egentligen måla äggen helt vanligt och sedan lägga dom på något mjukt och ta ut dom i solen men så blev det inte. Jag hittade lite bilder på internet och blev helt kär i dessa. så ag målade egna och satte dom i äggkartongen.
 



klart och väntar

 
just blivit klart med fotoutmaningen och gjort klart hela inlägget. nu ligger de och väntar som ett utkast på att emelie också ska bli klar med sin bild. 
 
och det är inte bara mitt inlägg som väntar. jag väntar också. klockan halv fyra kommer johan hit coh jag väntar på honom nu! ska bara hoppa in i duschen och städa mitt rum nu. vi hörs senare!



att vakna tidigt

 
fick detta söta lilla påskägg igår. 
 
vaknade vid sju imorse (har vaknat as tidigt nu hela veckan?!) och kunde verkligen inte somna om så jag tog upp min bok och började läsa. är halvvägs nu. den är äckligt bra! de är en bra beskrivning på den. man vill bara läsa vidare och se vad som händer. det tar aldrig slut! när jag har läst denna kommer jag antagligen gå till närmaste affär och köpa nästa del!
 
idag kommer min pojkvän hit. jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på men det blir säkert hur bar som helst. men nu måste jag ta en bild till fotoutmaningen för insåg nyss att jag inte gjort det än....



påskfirande

 
 
bilder från igår.
 
nu är jag hemkommen från mormor, vi fick åka hem lite tidigare för vår kusin (alice) fick feber så det är ju inte så roligt att vara där då. men det gjorde inte mig så mycket för då kunde vi åka hem och titta på lets dance hemma istället. hoho. men det var god mat och trevligt sällskap hos mormor. 
 
men nu ska jag ner till tvn, ha en mysig fredag.



she's not me

 
ny låt från Zara Larsson. ooooh gud vad bra den är. älskar texten. hon är verkligen en bra artist. lyssnar på den om och om igen och tycker att ni ska göra detsamma.



våfflor

 
vaknade runt åtta idag och låg och drog mig ett tag men sedan tog jag upp min bok (femtio nyanser av honom) och började läsa. jag har nu hunnit igen nästan halva boken, rätt stolt över mig själv faktikst. jag brukar vara den som tar ett tag för att läsa en bok.
 
idag, om några timmar, ska jag åka till min mormor och äta lite middag med en del av släkten. det är väl sånt man gör när det är påsk och annat (mormor fyller år också). så där kommer jag väl vara ett tag och jag tönker nog at med mig akmeran så jag ta lite bilder också. alltid kul. 
 
som ni ser på bilden har jag även ätit våfflor idag. lite sent om man tänker på våffeldagen menmen. jag vet inte riktigt vad jag tyckte om dom.. det kan bero på att mitt smaksinne inte är på topp nu när jag är sjuk. menmen.



jordgubbar

 
känner att jag har gjort väldigt många inlägg idag. jag vet inte om det är bra eller dåligt. för mig är det bara kul för jag gillar ju att blogga men vad tycker ni? för mycket bloggning eller inte?
 
var hos doktorn med min pojkvän idag. doktorn sa inte mer än att det skulle gå över om några dagar.. får väl hoppas de. väntar tills helgen och om det inte ens blivit lite bättre då så får jag väl åka in till doktorn igen. 
 
just nu på lovet när jag ändå inte kan göra någonting bloggar jag mest hela tiden och så fort jag orkar tar jag kameran och fotar någonting. hehe. rätt chill lov ändå. fast de kunde ha varit hundra gånger bättre. men vi hörs senare ikväll för jag kommer väl blogga då också.. heheh



jag vill fota.

 
väldigt sugen på att fota självporträtt så tog fram lite bilder från min första "riktiga" photoshoot med mig själv och redigerade några bilder där ifrån.
 
om ca en timme åker jag mot doktorn så att jag akn få bort denna jävla ögoninflammationen. jag är så sugen på att ta självporträtt och bara fotafotafota men nej, de klarar inte min kropp av och om jag skulle ta självporträtt med dessa ögonen jag har ni hade ni blivit rädda. haha. oh mina ögon är så röda. snälla gud gör mig frisk innan mitt påsklov är slut.



hjälp mig att bli etta

 
just nu ligger jag under med rätt många röster. jag ligger nämlignen tvåa.. och jag skulle vara så tacksam om ni fick mig att bli etta igen. ni kan rösta hur många gånger ni vill. jag är bild nummer 6 och jag vill verkligen vinna detta. TACK I FÖRHAND <3
 
RÖSTA PÅ MIG HÄR



femtio nyanser av honom

 
godmorgon. idag ska jag åka till doktorn (IGEN) för min ögoninflammation har inte blivit bättre, nästan sämre.. och så har jag fått halsont också.. usch. jag får allt på en gång. gud straffar mig!
 
denna boken började jag läsa igår. femtio nyanser av honom. fick låna den av johans mamma (välsigt snällt av henne!). än så länge är det en bra bok men de går lite långsamt för mina ögon är helt konstiga nu när jag har ögoninflammation. 



tips vid bloggtorka

 
Det finns stunder då man verkligen får en såkallad "bloggtorka" det är när man inte har något att skriva om och tappar all insperation för fotning. 
Jag har inte har inte haft det på länge men sist jag hade det så låg min kamera på hyllan och jag bloggade max två gånger i veckan.. vill aldrg att det ska hända igen så jag har kommit på små tips man kan använda sig av för att inte få eller om mn har bloggtorka.
 
1. Skriv om saker du gillar att läsa på andra bloggar. Jag har börjat göra det på senaste tiden. Som till exempel detta inlägget. Jag gillar själv att läsa fototips, tips och se hur andra redigerar bilder så jag har själv börjat blogga om det. Så om du känner att du inte skriver om något intressant, läs runder på andra bloggar och se vad du tycker om att läsa och börja blogga om det.
 
2. Skriv ner dina ideer. Så fort jag kommer på något jag vill göra ett blogginlägg om så skriver jag ner det så jag inte glömmer bort det. Just nu har jag e lång lista med inlägg jag ska göra. Men ett tips är att inte göra alla inlägg på en gång utan spara dom så att du har på lager.
 
3. Förberädd inlägg. Om du är en person som ofta får bloggtorka kan du göra några inlägg i förväg. Så att om du någon dag känner att NUU, nu är jag taggad på att skriva inlägg så kan du göra några intressanta inlägg och sedan spara dom som utkast. När du sedan någon dag inte känner för att blogga kan du lägga ut det inlägget så blir det inte så tomt i bloggen.
 
4. Du ska tycka att det är roligt att blogga. Om du inte gör det är det inte kul att läsa din blogg heller. Om du inte alls är på g för att blogga eller om det kanske händer något i ditt liv just nu som gör att du inte riktigt kan fokusera på att blogga borde du ta en bloggpaus. Skriv ett inlägg där det står att du tar en liten paus men snart är tillbaka på bloggen igen.
 
5. Gör en 20 dagars lista. Jag har själv försökt mig på detta någon gång men dte funkade inte för mig. Jag glömde bort listan och gjorde aldrig klart hela. Men det funkar säkert för vissa så ville ha med det här vid dessa tipsen. 
En 20 dagars lista går ut på att man lägger ut ett inlägg varje dag som har en speciell kategori. 



fruktfat och smoothie

 
detta har jag njutit av denna onsdags förmiddag. det var väldigt jobbigt att gör för jag har fortfarande feber och är väldigt svag. så när jag var klar var jag helt slut i hela kroppen.. haha. men det var helt klart värt det! riktigt gott och faktikst ganska nyttigt, förutom glassen som jag lagt i smoothien för att få den lite kallare.
 
 
 
Smoothie recept
 
ca 3dl vanilj yoghurt
ca 1,5 dl glass (valfri)
ca 0,75 dl frusna hallon.



varm oboy

 
vaknade väldigt tidigt idag, redan vid sju tiden.. lite deprimerande men jag hade sovit väldig mycket dagen innan så jag kunde inte sova mer. 
idag har jag inte lika mycket feber men jag känner inte att mina ögon har blivit bättre över huvud taget.. hoppas de blir bättre snart så jag kan göra något roligt detta lovet.
imorse gjorde mamma lite varm oboy och jag känner mig helt okej med ipren eller alvedon i kroppen så jag tog fra m kameran och tog lite bilder.



lite nytt här och var

 
eftersom att jag ligger och är sjuk blir det inga nytagna bilder men hoppas att dessa funkar!
 
som ni ser så har jag ändrat lite i designen. jag vet inte om jag är helt nöjd men just nu får det duga. har inte mycket att säga så jag skriver bara TACK FÖR ATT NI RÖSTAR PÅ MIG.
ikväll kommer det upp ett litet fototips.
 
rösta HÄÄÄR



sjuklingen

 
ligger med ögoninflamation och feber. verkligen inte kul... för någon vecka sedan hade jag bihålsinflammation.. aja. får hoppas på att de blir bättre snart..
har tagit en ipren så ligger här och svettas so en gris och ska snart hoppa in i dushen om jag orkar. 
bloggar mer senare och återigen TACK för alla fina kommentarer och för att ni röstar på mig. 
 
RÖSTA PÅ MIG HÄR



svar på kommentarer



"SKIT SNYGG BILD! Riktigt snygg! Röstade på dig! Det är ögonskugga va? Jag blir sjukt inspirerad till min utställning jag ska ha när jag går sista året på gymnasiet! Jättefin blogg! Måste bara fråga... Vart har du hittat dom byxorna/leggingsen/strumpbyxor som du har på din "profilbild" på framsidan? Sjukt snygga!"
 
 
"åhh jag typ avgudar din blogg och har följt den sen början av året! :) du fotar så sjukt fint! <3 vart har du köpt de två olika tightsen som ett par du har i din header och andra i menyn och vart har du köpt tröjan med vingarna på ryggen? :)"
 
"vart har du köpt tightsen och vart har du köpt den stickade tröjan med vingarna i inlägget under? :) <3 såå fin blogg!"

 
1. dessa tightsen är köpta på hm och kostade 149 :- tror jag. jag gillar dom verkligen om matrialet är underbart!
2. denna tröjan är köpt på gina tricot för 199 :- denna är super mysig men tror att den krympte lite i tvätten så ta kanske ne storlek större.
3. dessa är också köpa på hm för 149 :- dessa är inte lika sköna som nr 1 men de är snygga! dock jag har redan fått ett stort hål mellan benen på dom så dom var verkligen inte i bra kvalite.
 
tack återigen för alla fina kommentarer. ni gör verkligen min dag!
just nu ligger jag med ögoninflammation och feber.. riktigt trist.. men ni gör mig på bättre humör och att jag leder tävlingen hos filippa gör mig så himla glad! rösta på min bild (nummer sex) HÄÄÄR



Sex favoriter jag har tagit själv

 
just nu har jag inte några WAAAOW favoriter för enligt mig själv började jag inte utvecklas som fotograf förren i höstas och nu när det är vinter finns det inte så mycket att fota utomhus så det har mest blivit självporträtt. Men det finns några bilder jag tycker att jag har lyckats med och jag längtar tills sommaren så jag får ta fler bilder utomhus.



fina kommentarer!

 
oooh. jag blir så glad. jag har fått så många fina kommentarer det senaste dygnet och för någon dag sedan hade jag 12 följare på bloglovin och nu har jag 18. oooh. vad kul det är. jag hoppas ni gillar min blogg och fortsätter läsa den. 
jag har fått många kommentarer och jag ska försöka besvara dom senare idag. 
 
OCH så vill jag säga tack till alla som har röstat på min bild i fototävlingen hos filippa det gör verkligen mig jätteglad! vill ni rösta igen så klicka HÄR



kommit vidare i en fototävling

detta är mitt tävlings bidrag.
 
jag är en av de tio finalisterna hos filippa. gå in på sidan genom att klicka HÄR och rösta på min bild, nummer 6. jag blir väldigt glad om ni röstar.
ni får gärna skriva en kommentar på min blogg om ni har röstat så kollar jag in din blogg och kanske slänger in en kommentar. hoppas ni hjälper mig att vinna det skulle göra mig så himla glad och tacksam!
 
 



jobbig helg

 
hemkommen efter en väldigt jobbig men rolig tävlingshelg. jag har inte gjort bar i allt men jag känner mig mer i form än vad jag har gjort innan och jag är riktigt taggad faktikst!
 
om kanske någon timme kommer johan hit och hämtar mig sen åker vi hem till honom och har en mysig söndgaskväll tillsammans!
 



sov så gott alla söta och fula

 
sista inlägget för idag för nu kryper jag ner i sängen. jag är en väldigt trött tjej som ska upp väldigt tidigt imorgon bitti. det är nämigen tävling då också. lite taggad är jag faktikst för idag så gjore jag till och med pers på 50 ryggsim (det var super längesen)
sov så gott alla söta och fula.



fotoutmaning - självporträtt

 
Vad är fotoutmaningen? Tilsammans med Emelie har vi gjort en fotoutmaning som går ut på att varje vecka lägga ut en bild som hör ihop med ett tema vi valt tillsammans.

 
denna veckans tema var självporträtt och jag som på senaste tiden har börjat intresera mig för självporträtt tyckte detta skulle bli super kul. dock tog jag bilden i sista sekunden ochd et var nästan mörkt ute.. jag är inte speciellt nöjd men den bilden får duga. 



tävling

 
om tio minuter åker jag mot tävling i helsingborg. jag har ingen aning om hur det kommer gå denna gången. jag är väl inte helt i topp form men ändå helt okej!
ha en super fin lördag så ska jag försöka blogga mer sen.



bloggdesigner

 
På den senaste tiden har det varit folk som frågat om jag kan göra designer till dom, gratis då alltså. Jag har då sagt nej.
För ett tag sen gjorde jag massvis med gratis designer till folk och det tog mycket på min fritid att sitta och göra dom. Men idag så frågade en tjej mig om jag kunde göra en design till henne och att hon kunde betala för den. 
 
Jag hade tänkt börja sälja designer till folk. En hel design kostar mellan 100-300 kronor det beror på hur avancerad design du vill ha.
Ju mer avancerat det är ju mer tid tar det och det är helt enkelt tiden som kostar pengar.
 
Om man bara vill ha en header kostar det mellan 50-100 kronor. 
 
skicka ett mail till [email protected] om du är intresserad av en design så ska jag svara så fort som möjligt!
 
designen på min blogg har jag gjort helt själv.



10 senaste

 
10 senaste bilderna från sínstagram bjuder ajg på idag!
 
inatt så sov min pojkvän här. super mysigt att ha honom här! 
snart åker jag mot skolan och kommer väl hem vid två tiden och senare ikväll blir det mys med mamma för de är bara hon och jag hemma ikväll. ha en bra fredag mina vänner!



räkmackor

 
har ätit räkmackor med mamma och lilla syster dte har blivit en riktig tjej dag idag. men snart så kommer johan hit och vi åker och provar balklänning sen tillbringar jag resten av kvällen med honom!



bal

 
sitter och tittar på håruppsättningar och ska snart iväg och prova balklänning. ough. tänk att jag ska få gå igen detta med bal två gånger. tror dock det kommer vara hundra gånger roligare på min egna bal. då jag är med mina vänner och min klass och inte är med folk som är två år äldre än mig och typ känner ingen! menmen. det blir säkert bra :)



blåtira

 
jag har haft en helvetes morgon rent ut sagt. och det är på grund av två anledningar.
 
1. Jag vaknade med en blåtira underögat. igår så slog jag ögat i bildörren och jag fick ett litet rött märke och vi trodde då att det skulle vara borta tills idag men det har bara blivit värre under dagen! så himla farlig jag ser ut. det ser ut som om någon har slagit mig... haha

2. fick reda på att första lektionen var inställd. jag har bara två lektioner på torsdagar och att få veta att den ena är inställd när man är halvvägs till skolan är riiiiiiktigt jobbigt. så vi fick ta det lugnt i nya bibloteket och sitta med våra datorer och göra inegnting tills andra lektionen började.
 
men dagen blev bra efter klockan tolv. då kom mamma och min syster och hämtade mig så åkte vi till donken och åt lite gott. 
 
nu ska jag sätta igång med pluggandet för det behövs verkligen just nu. sedan vid sju tiden kommer min pojkvän hit och då ska vi iväg och prova balklänning (hoppas verkligen att den passa). ha det så gött så länge!



Hur utvecklas man som fotograf?

 
Jag är absolut ingen proffsfotograf men jag tänkte berätta om de saker jag har gjort för att utvecklats som fotograf och vad jag tänker göra i framtiden för att bli ännu bättre.
Detta kan vara bra tips till er nybörjar fotografer som vill ta sitt intresse för fotografering till en högre nivå.
 
Lära sig kameran.
Detta är A.O för att kunna utvecklas. Jag vet att många fotar i AUTO läget, det är en bra början men om du gjort det ett tag borde man gå steget längre och fota manuellt eller halv manuellt. 
Att kunna alla knappar på kameran är också en bra sak. Det flesta får med en manual till kameran och jag säger inte att ni ska läsa hela (det kan dock vara bra att göra det) för det är väldigt tråkigt. Men om det är en knapp du inte förstår så slå upp den i manualen!
 
Ta insperation från andra.
Jag läser mycket bloggar och får mycket insperation från andra fotobloggar. Man bör aldrig göra en bild exakt likadan men att ta insperatin från någon är alltid bra. Man ska inte jämnföra sig med andra bloggar och med andras bilder. Dem kan ha fotat mycket längre än er och lärt sig mcyket mer. Så ta insperation, lägg din egna touch i bilden men jämnför dig inte med dom andra.
 
Våga prova och misslyckas.
Utan detta utvecklas man aldrig. Misslyckas man med en bild så får man titta på bilderna och se varför det inte blev som man ville och göra om det igen tills det blir rätt.
Alla misslyckas. Även dom bästa. När jag fotar kan jag ta flera hundra bilder men det är bara en del som blir bra och det är bara dom som jag sparar. så det är bara att öva, öva, öva.
 
Bestäm vad du ska fota.
Innan du går ut och fotar eller tänker ta lite självporträtt ska man alltid tänka ut vad det är man vill fota och hur man vill göra det, det är då bilderna blir som bäst. Man kan titta lite på andra bilder och få ideer från dom.
Om man bara går ut och fotar lite allt möjligt är det ofta så att de flesta bilder inte blir som man vill. Detta var något jag gjorde mycket innan men nu bestämmer jag mig för till exempel fota blommor och då lägger jag all fokus på det.
 
KOM IHÅG.
Det är inte utrustningen som gör bilden och gör alltid dina bilder till DIN bild och försök inte efterlikna andra. så blir du bättre fotograf, genom att vara dig själv.



pannkakor

 
kom hem från skolan vi två tiden och startade direkt med att göra en sats med pannkaks smet. det var ett tag sen jag åt det och jag var super sugen på det så nu är jag glad!



tävlar hos filippa

 
jag är med och tävlar hos Filippa om 200 kronor hos kamda.se och om jag vinner skulle jag vilja ha en reflexskärm .
 



onsdag morgon

 
onsdag morgon, jag börjar klockan åtta och åååh. gud vad trött jag är idag. slutar vid två tiden sen blir det att åka hem med bussen och vila lite. hehe. aknske ta lite bilder och sånt också.
 
kul med besöksrekord igår! älskar er mina fina läsare.



jag firar!

 
jag firar att det går så bra för bloggen med att fixa nya bilder i headern, annan färg på bloggen och en ny profilbild.
detta är sista inlägget för idag. vi ses igen imorgon läsare!



Hur jag tycker att en fotoblogg bör vara

 
Jag tänkte skriva ett litet inlägg som handlar om vad jag tycker en fotoblogg ska bestå av och hur den bör se ut. Men kom ihåg: detta är bara vad jag tycker och era bloggar är inte dåliga för att de inte passar in på vad jag skriver i detta inlägget, absolut inte!
 
Designen
Jag tycker att det är rätt viktigt för en fotoblogg att designen är fin och fräch. Fina bilder i headern och en meny som är lätt att hitta i. En annan sak som kan vara bra (som inte jag har) är att ha kategorier inom foto. Att man till exempel har en underrubrik som heter FOTOGRAFIER och under den ser man fler rukriker som till exempel djur, natur, porträtt, makro eller annat. Jag hoppas ni förstår vad jag menar!
 
Headern
Det är något som verkligen kan göra så du får fler läsare eller att läsarna stannar kvar hos din blogg. Har du många fina bilder i en header blir läsarna intressanta och fortsätter läsa din blogg. Så om du inte själv har tillgång till ett program där du kan göra en header bör du fråga efter någon annans hjälp.
PS. Bilderna i headern ska vara tagna av dig själv så läsarna inte får falska förhoppningar.
 
Inläggen
I en fotoblogg bör varje inlägg innehålla minst en bild annars tycker inte jag att man kan kalla det för en foto blogg. Man bör också ha nya bilder nästan hela tiden så att läsarna får något nytt att titta på. 
Texten i inlägget är också viktig, precis som i alla andra bloggar. Man bör stava rätt och helst inte använda smileysar i sina inlägg. Men det viktigaste är såklart, BILDERNA.
 
Inlägg om fotografering
Detta är något som jag nästan alltid är ute efter och det är något som jag tycker är roligast att läsa på en blogg. Saker som handlar om fotografering och kanske tips om hur man får en bättre bild eller liknande. Det kan också vara roligt att se före/efter bilder på hur man har redigerat en bild. Så om du inte har det på din blogg. bör du fixa de. 
Skriv något enkelt tips om hur du till exempel gör när du fotar porträtt. det är det fotoitresserade vill läsa om!
 



blue face

 
det blev inte så många bra bilder men en del blev det iaf så här har ni dom. får göra om denna foto ideen någon annan dag.. vet inte riktigt mend et känns som om det var något kanstigt med mitt ansikte idag. kunde inte göra dom uttrycken som jag ville! 
 
 



snöstorm?

 
det blev minsan ingen snöstorm här nere hos oss i eslöv. de sa att det skulle bli en snöstorm nu under natten till tisdag och när jag vaknar och tittar ut genom fönstret är det inte en snöflinga ute. rätt skönt ändå!
 
idag så börjar jag skolan tio i tio och slutar fem i tolv, super skönt ska jag säga er!
när jag kommer hem blir det att fota lite självporträtt jag får se om jag hinner visa er några annars komemr dom imorogn istället.



smoothie

 
myser och väntar på träningen här hemma med en smoothie. väldigt god vad den ska jag säga!



lista

 
Systemkamera eller kompaktkamera? Systemkamera.
Vad har du för kamera? Nikon d300
Fotar du med Raw eller JPEG? JPEG.
I vilka lägen fotar du? Manuellt mest, men även A och S ibland.
Vad är roligast att fotografera? självporträtt, de har kommit på senaste tiden.
Hur många objektiv har du? fyra.
Föredrar du fasta eller zoom objektiv? Fasta, de ger bättre skärpa och bättre skärpedjup.
Har du tappat bort något objektivlock? Nej.
Vad blir ditt nästa inköp? Reflexskärm.
Har kameran något namn? Nej det har den inte.
 
BILDBEHANDLING  
Vad har du för photoshop? Adobe Photoshop CS5
Hur redigerar du en bild? Det är olika ifrån vad bilden behöver. oftast kurvor, nivåer, färger och skärpa
Vilket format sparar du i? Jag borde spara i PNG men JPEG blir det för de är snabbare..
 
ÖVRIGT 
Har du varit på något fotouppdrag?  ja, jag har fotat ett bröllop, om det räknas som fotouppdrag.
Har du sålt bilder? ja.
Vad blir ditt nästa fotouppdrag? Inget planerat.
Kommer folk fram till dig och frågar om du säljer bilder? Nej..
Nu är det sista frågan, tycker du att du är en bra fotograf? Ja, jag har utvecklast mycket på senaste tiden men man kan alltid bli bättre.



jag tävlar

 
jag är med och tävlar hos Thea som har en tävling i sammarbete med fotofyndet.se. temat är fantasi och eftersom att det är ett rätt brätt tema tar jag denna bilden. de är nästan lite magi känsla i bilden.
 
 



hallihallå

 
sitter just nu i skolan. gör inget speciellt. väntar på att få redovisa om alkohol. vet inet riktigt vad jag ska skriva. är sjukligt trött idag och blöö. jaja. puss hej.



fotoutmaning - mat

 
Vad är fotoutmaningen? Tilsammans med Emelie har vi gjort en fotoutmaning som går ut på att varje vecka lägga ut en bild som hör ihop med ett tema vi valt tillsammans.

 
denna veckan tog det ett tag innan vi bestämde oss för vilket tema det skulle bli men till slut så bestämde vi oss för att ha tema mat. idag åt jag och min pojkvän fruktsallad så det blev en mysig bild på mat! det ända negativa med denna bilden enligt mig är de hårda skuggorna.



pojkvännen

 
hejsan. just nu sitter jag min pojkvän och vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på men vi komemr väl snart på något. har inte mycket mer att säga just nu så ni får ha det så bra.



vitsippor

 
varit på tävling nu, det gick helt okej. kanske inte speciellt bra menmen det får var okej för denna gången!
 
snart kommer johan hit och det blir väl en mysig lördag vi har framför oss. sen imorgon ska vi iväg och bada någonstans. vi vet inte riktigt var ännu men det återstår väl att se!



poängsim

 
två bilder till från igår. är så nöjd med alla bilder!
 
nu ska jah iväg på en kort tävling. den varar bara i några timmar och heter poängsim och är en tävling mellan lödde och furulund. jag är väl sådär taggad. jag har ju det problemet med mitt knä och sen så har jag inte tränat upp mig än sen jag var sjuk. men jag får väl göra mitt bästa!



två favoriter från plåtningen!

 
ÄNTLIGEN. klar med att fota, välja och redigera bilder!
jag älskar verkligen att ha såna här photoshoots med mig själv. att sitta och göra sura miner ich sedan lägga på en hur fräsig som helst effekt. aaah. love it.
hoppas ni gillar det lika mycket som jag och att ni tar inseration ifrån detta och gör en egen photoshoot med er själva!
 
här har ni två av mina favorit bilder från plåtningen!



nu tycker jag att våren är här!

 
jag var ute och fotade idag! det var fitn väder och jag såg lite vissna blommor och även vitsippor som börjar titta fram. jag struntar i vad alla andra säger för nu tycker jag det är vår!
 
förutom att jag har fotat utomhus fick jag även en liten kick och fotade lite självporträtt. jag blev väldigt nöjd och sitter just nu och väljer ut lite bilder och redigerar!



snälla gud låt det bli fint väder

 
hej läsare.
nu bär det snart av mot skolan.s könt med lite sovmorgon idag för jag gick upp väldigt tidigt igår!
jag slutar runt två tiden idag och om det är fin väder så ska jag ut och fota. (snälla gud låt det bli fint väder) 
 
hoppas ni gillar mina nya tips som kommer ut på bloggen lite då och då.



Tre viktiga saker inom foto

 
1. våga testa. testar man inte vet man inte om det blir bra eller inte. man måste våga misslyckas för att lyckas. man lär sig alltid av sina misstag inom foto. om man har tagit en bild som inte blev så bra tycker jag alltid att man ska fundera på varför den inte blir bra och göra det bättre nästa gång!
 
2. kunna hantera sin kamera. om man inte kan hantera sin kamera kan man aldrig ta dom bilderna man vill ha. att kunna sin kamera och alla knappar är A.O. man ska aldrig använda auto läget och man ska helst använda manuella inställningar men de halv manuella går också bra. om en bild blir fel är det inte kameran fel, den är inte för dålig, det är fotografens fel.
 
3. ha intresset. om amn inte har ett starkt intresse för foto blir det ingabra bilder. man måste ha passion för det man gör så det blir känslor i bilderna. ju mer intresse man har ju mer lär man sig och ju bättre blir bilderna. jag har lärt mig allt jag kan om min nikon d300 genom att läsa på internet och i tidningar. det är något jag rekomenderar!



flingor

 
sitter med en skål med flingor och kom hem från skolan för två timmar sedan, vilket betyder att jag slutade klockan tolv idag! älskar torsdagar!
 
har tagit lite bilder idag. dock inte bilder utomhus för det är så dåligt väder för fotografering.. får se om det klarnar upp senare ikväll så det bli några bilder!
 
 



borta för en dag

 
jag vet att jag inte blogagde igår och jag vet att jag inte har så mcyket nya bilder att dela med mig av men idag ska jag ta med mig min kamera ut och knäppa några bilder.
 
igår på träningen fick jag vääldigt ont i mitt knä och fick tejpa de. vi tror att jag har överansträngt mitt knä.. inte alls kul.. var på morgonträning i morse och de gick väl sådär. hade rätt ont i knäet. får hoppas att det blir bättre snart igen!
 



skolan

 
just nu sitter jag i skolan med mina bästa vänner marcus och malin!
började skolan vid tio tiden och har haft en lektion matte och börjar snart engelskan.
har inte mycket emr att säga förutom att jag hittade en snygg bh på nova igår!



hungrig flicka

 
just nu sitter jag i skolan och har religon, vääääldigt tråkigt. jag är extremt hungrig och vil bara gå och äta just nu. men har inte mycket mer att säga så, hejdå!



fler bilder

 
som efter nästan varje fotoutmaning har jag fler bilder som jag har tagit som jag också är nöjd med. på denna bilden hade jag ingen karamelfärg i vattnet. jag hade då bara ljuset från burken och ett lock som jag hade lagt framför lampan. de blev också rätt bra!
 
nu ska jag mot skolan och efter skolan ska jag till nova med min pojkvän. hiih. kuligt.



fotoutmaning - vatten

 
Vad är fotoutmaningen? Tilsammans med Emelie har vi gjort en fotoutmaning som går ut på att varje vecka lägga ut en bild som hör ihop med ett tema vi valt tillsammans.

 
denna veckan ar temat vatten. jag ville inte fota de vanliga vatten dropparna som droppar i vattnet så ville göra något annorlunda. jag la lite olja i en skål med vatten och hade en lampa under skolen och lade sedan i lite röd karamell färg. jag fick många bra bilder men det är något med denna bilden som jag gillar starkt!



är det okej att redigera bilder?

 
Jag tänke skriva ett inlägg om något som jag har tänk på senaste tiden: att redigera bilder.
 
Jag vet att det är många som stör sig på folk som redigerar sina bilder och det påstår att det är fusk att redigera. Jag måste bara säga att ni har helt fel som tycker det! Det finns tre olika sätt att redigera bilder och jag ska gå igen dom olika och säga vad jag tycker!
 
Lägga en effekt. Detta är det jag håller på med mest. När man lägger på en effekt som till exempel vintage eller lägger på färg lager. Detta tycker jag verkligen inte är att fuska. Man lägger på en effekt för att få rätt känsla i bilden och man kan göra den lite roligare att titta på med hjälp av en effekt. Effekter använder man ofta när man tar kreativa bilder på olika föremål.
En effekt ska inte vara överdriven och den ska passa in på just den bilden du redigerar. Jag tycker att detta är helt OK.
 
 
 
 
Fixa till det disiga. Detta gör man oftast på alla bilder för att göra bilden rätt till verkligheten. Detta borde man göra på alla bilder. Folk tror att det är fusk att redigera men kameran tar oftast inte bilder som får alla färger och ljus helt rätt. Bilder blir ofta disiga och med helt fel färger. När man fixar till disiga bilder brukar man ändra lite med färgerna så att det ser verkligt ut och även ljusa upp bilden lite. Detta är också helt okej enligt mig. jag själv använder de ofta när jag tar bilder i allmänheten. Bilder som de inte passar sig att ha effekter på.
 
 
 
 
Överredigera en bild. Detta är något som MÅNGA nybörjare gör. Även jag har avrit där en gång i tiden. När jag för första gången fick photoshop blev alla bilder väldigt överredigerade och det är INTE OK. Meningen med redigering är att det knappt ska synas att den är redigerad. En redigering ska bara vara en förbättring av bilden som den var i kameran. Så snälla. innan ni sparar era bilder, kolla hur mycket ni har redigerat den. ser den verklig ut? såg det ut såhär på platsen jag fotade?
Redigera inte för mycket och om de nu skulle behövas på en bild är det bättre att ni struntar i den bilden och slänger den. Nu har jag lärt mig redigera bilder (i alla fall en del) och jag har utvecklas mycket!
Här nedan har jag överredigerat bilder för att visa vad jag menar. gör aldrig detta misstaget.
 



vädret

 
idag är det super tråkigt väder. det blåser och imorse så snöade det... jag vill bara ha vårvårvår!
 
tävlade idag ju, och mja.. det gick inte bra tidsmässigt men jag gjorde mtt allra bästa så jag är ändå nöjd! ikväll blir det bingolott och min kära pojkvän kommer förhoppningsivs hit.



melodifestivalen

 
jag har haft en mysig kväll med min familj och kollat melidifestivalen och till och med käkat ben & jerrys!
jag tyckte det var en bar låt som vann men hade varit så mycket bättre om anton ewald hade vunnit!
 
imorgon är det tävling igen och sen på kvällen så kommer förhoppningsvis min sjuka pojkvän hem till mig. hoppas!



spelas mest just nu

 
idag har jag varit på simtävling. simmade 800 meter. tiden var inte på topp. har varit sjuk i två veckor. har ju som jag sagt innan lite skräck för att simma 800 meter pga att jag fått astma anfall och fått bryta loppet ett par gånger och nu försöker jag bygga upp mitt självförtroende och försöka våga mer och jag tycker de blir bättre och bättre hela tiden så jag är rätt nöjd ändå!
 
 
spelas mest just nu.
 
Anton Ewald – Begging
Terese Fredenwall – Breaking the Silence - Radio Version
Imagine Dragons – On Top Of The World
Foster The People – Don't Stop (Color On The Walls)
Macklemore & Ryan Lewis – Thrift Shop - feat. Wanz
Caroline af Ugglas – Hon har inte



forever alone

 
här tillbringar jag min kväll ikväll.
ensam med min dator och mobil. i min säng med en ben & jerrys. ooooh. så deppigt attt vara själv. först skulle jag på köttbullefest (en lång historia) sen blev det inställt och jag ebstämde med en annan kompis men hon mådde inte så bra idag så det blev inget. 
 
så nu sitter jag här och tråkar.
 min nya skinnjacka kom dock idag. så jag ska inviga den i skolan nästa vecka och nästa vecka ska jag nog gå in om erikhjälpen innan jag åker hem och leta efter en jeans jacka.



ny tröja

 
detta är min nya tröja som jag köpte på gina. färgen är lite annorlunda i verkligheten menmen. det var dåligt ljus i mitt rum idag så fick redigera lite extra..
 
nu ska jag till skolan ha det så bra mina vänner!



when i was your man

 
It all just sounds like oooooh…
Mmm, too young, too dumb to realize
That I should have bought you flowers
And held your hand
Should have gave you all my hours
When I had the chance
Take you to every party
Cause all you wanted to do was dance
Now my baby's dancing
But she's dancing with another man



hon har inte

 
dåliga bilder. men lev med det.
 
detta är min nya bikini. älskar den så himla mycket. färgerna är så himla coola och den sitter super bra! blev kär i den direk när jag såg den!
 
 



shopping runda

 
jag ber så hemskt mycket om ursäkt för de fula bildrna som befinner sig på mina senaste inlägg men det finns ingenting att fota i mitt liv just nu så ni får leva med detta..
 
idag efterskolan vid tolv tiden åkte jag med mamma och shoppade. det blev en blus och en bikini faktikst! älskar bikinin. blir bilder på den sen!



festis

 
det är väldigt tomt på bilder hos mig just nu och det finns inte så roliga saker att fota så min festis dricka fick ställa upp som modell.



våren är här

 
två bilder från hösten. eftersom att det är tomt på nya bilder just nu!
 
försökte leta reda på min skinn jacka i morse men den är helt borta så mamma ska köpa en ny till mig. klarar inte va att gå i min vinterjacka längre. jag vill ha vår jacka så att de känns mer som vår!



våren är här

 
två bilder från hösten. eftersom att det är tomt på nya bilder just nu!
 
försökte leta reda på min skinn jacka i morse men den är helt borta så mamma ska köpa en ny till mig. klarar inte va att gå i min vinterjacka längre. jag vill ha vår jacka så att de känns mer som vår!



jeansjacka

 
sitter just nu i tankarna om att köpa en jeans jacka till våren och sommaren. en lite bog size för att få plats med tjocktröjor under. tycker de är så himla snyggt!
 
funderar ockås fortfarande över om jag verkligen ska klippa av mitt hår. det är ju en bit som ska klippas i så fall men om det blir så som jag har tänkt de så kommer ag bli super glad. annars kommer jag gråta blod om det blir dåligt....



A på praktik uppgift

 
en ful bild, men även dessa bilder måste visas ibland.
 
idag är det ingen träning, precis som igår. men det är dock gym så om en halvtimme åker jag mot gymmet och biffar mig lite!

idag har arti en bra dag. var lite deppig ett tag men de gick över när jag fick tillbaka min praktik uppgift som jag fick A på! suger glad blev jag. det var mitt första A på gymnasiet så känns hur bar som helst.



begging

 
mina nya tights fick jag på mig idag. de är rätt fräcka faktikst! 
 
nu har våren kommit till eslöv och det är helt underbart! det störiga är dock att jag inte har någon vår jacka så jag går runder i min vinter jacka ännu.. menmen jag får se om jag hittar något. har funderat på att gå till en secondhand butik och köpa en jeans jacka men inte säkert ännu!
 
nu bär det av mot skolan!



före efter bilder

 
jag tänkte visa lite för efter bilde nu eftersom att jag själv gillar att se de på andras bloggar.
 
som ni ser så är en del bilder väldigt gråa och tråkiga i början och jag gillar att ha ljusa och klara bilder så jag lägger ofta på mycket ljus.
jag gillar också att ha effekter på mina bilder, som tillexempel vintage.
 
jag ändrar faktiskt inte speciellt mycket i mina bilder. det jag oftast använder är: blåa, röda och gröna curvor, vanliga curvor och sen lägger jag på lite skärpa och lite extra ljus.
 
det behövre inte vara något speciellt. men vissa bilder vill amn få till en speciell känsla och då aknske bilden måste redigeras mer. men det ända jag vill göra med mina bilder är egentligen bara att ljusa upp den och fixa i curvor. det är mitt favorit verktyg i photoshop, curvor.



redbull ger dig vingar

 
detta är min nya tröja. blev helt förälskad när jag såg den i affärer. gillar den skarpt!



bullbak

 
två bilder från när mamma bakade bullar förra veckan. super goda!
 
idag så blev min träning inställd och det passade mig faktikst bra för hade tänkt plugga idag så nu fick jag ännu mer tid på mig att plugga och kan kanske plugga annat också! känns bra faktikst.
 



fem saker ni kanske inte visste om mig.

 
- jag har magkatarr och jag hatar det så himla mycket. (googla om ni inte vet vad magkatarr är)
- min blogg betyder mycket. jag älskar att blogga och att få dela med mig av mina bilder och allt positivt jag får höra om mina bilder är bara så himla kul!
- när jag hör en bra låt så spelar jag sönder den tills jag har tröttnat på den. 
- jag hatar verkligen baciller. det är det värsta som finns. folk som är sjuka och snorar och hostar. jag tyckte det var jätte jobbigt att praktisera på en förskola när alla var sjuka.
- jag har haft feber ca 4 gånger under hela mitt liv. senaste gången var för en vecka sedan.



pojkvännen

 
hej bloggen
 
jag har ju varit hos min pojkvän igår och en stund idag och skulle egentligen ha varit hos honom nu ett tag till och vara på släkt kalas med hans släkt men min mage krånglade (har magkatarr) så det blev inget. jag kom hem för ett tag sen så det får bli bingolotto med familjen ikväll istället.
 
igår var vi på nova och emporia och jag hittade en del kläder. ett par nya tights, en topp och en ur söt tröja som ni ska få se senare.
även min pojkvän hittade fina kläder igår. men efter vi hade shoppat åkte vi hem och myste lite sen somnade vi nog rätt tidigt. vi var trötta!
 
 



färger

 
lite nya fina färger på bloggen. är inte riktigt säker på om jag vill ha det såhära men det märker ni väl. men gillar denna färgen väldigt mycket men får se om det blir annorlunda under veckan!



swag

 
jag hade väldigt mycket swag för några dagar sedan så dessa bilderna blev tagna då. lite cool ä jag ju iaf med mina rosa fina hörlurar!
 
jag ska iväg och shoppa med johan idag och antagligen blir det nya kläder i gaderoben även idag. jag sover sedan hos honom så får se om jag bloggar mer ikväll
 
ni får ha en super fin och härlig lördag för det tänker jag ha!



våren är på väg

 
våren är på väg, oooh. det är så mysigt. man kan stå i solen nu och känna värmen!
jag längtar så himla mycket till sommaren. vänner, sola, bada, äta, träna, sola, bada, sola, bada, grila, lomma och ooooh allt mysigt man gör på sommaren. vill bli brun nu. längtar så himla mycket. ta mig dit nu!



1 mars

 
detta var bilderna som jag tänkte ha till fotoutmaningen igår men det så blev de inte så lägger ut dom nu ist!

idag går jag inte heller speciellt länge i skolan och det är super fint väder ute så om det är lika fint väder när jag kommer hem så ska jag ut och fota bilder, såklart!